Wonen

Wonen in villa Forus is wonen in de samenleving.

De villa in Soest is gebouwd in 2009 op een locatie waar elk ander woonhuis ook gebouwd had kunnen worden. De woning staat in een mooie straat die aansluit op een kleinschalig winkelcentrum. Dit winkelcentrum is voorzien van alle gemakken, van supermarkt tot gezellige eetgelegenheden. Bewoners die van het openbaar vervoer gebruik maken, vinden dit op loopafstand.

Villa Forus zelf bestaat uit 12 appartementen met elk een eigen badkamer en keukenblokje. De bewoners hebben hier maximale privacy en een plek die ze zelf naar eigen smaak kunnen inrichten.

De 12 appartementen zijn verdeeld over drie verdiepingen, welke bereikbaar zijn via de trap of lift.

Naast deze appartementen heeft de villa een grote gezellige woon-eet keuken waar de bewoners samen met de begeleiders kunnen ontbijten en lunchen. In de avond wordt er samen gekookt en gegeten. Ook is hier een TV-hoek waar lekker gelounched kan worden.

Aan de achterkant van de villa bevindt zich een mooie ruime tuin met een groot overdekt terras, dat aansluit op de woon-eet keuken. Dit biedt een heerlijke plek vanaf de eerste mooie lentedag tot de laatste na-zomeravonden. In de zomermaanden kunnen de bewoners verkoeling zoeken in het mooie zwembad. Ook is er een grote berging te vinden waar de bewoners hun buitenspullen, fietsen e.d. kwijt kunnen.

Als kers op de taart heeft de villa een groot souterrain waar film gekeken kan worden op een groot beeldscherm, fitness apparaten staan, een spelletjes hoek is met een mooi biljart en muziek gemaakt kan worden. Het souterrain is natuurlijk ook geschikt om een mooi gezellig feestje te geven.

Ook in dit souterrain aanwezig is een grote wasruimte en een kantoor/kamer voor de slaapwacht.

De technische ruimte van het pand bevind zich op de 3-de verdieping van de villa.