Uit de brand

In het weekend van 28 tot 30 juli ging onze brandmeldinstallatie (BMI) spontaan kuren vertonen. Op vrijdag werd de begeleiding gebeld door de Alarmcentrale van G4S die op afstand kon zien dat het systeem een paar keer in storing ging om daar vervolgens enkele seconden later weer zelf uit te komen. Hier moest echt iets aan gebeuren. De technische dienst van de leverancier werd er bij gehaald en maakte een kwetsbaar onderdeel schoon waarmee het probleem verholpen leek.

Op zaterdagavond was het opnieuw mis. Omdat het niet lukte de storingdienst te bereiken werd Wim van zijn vrije televisie avond beroofd. Het probleem echt oplossen lag buiten zijn expertise. Maar de falende component beletten om steeds opnieuw storingsmeldingen te doen moest toch mogelijk zijn? Na twee keer op en neer naar de villa te zijn geweest dachten we alles onder controle te hebben.

Helaas. Zondagochtend begon de ellende pas echt. De ene component na de andere viel uit. Samen met leverancier Hertek wederom uitrukken naar de villa dus. Niet veel later was het entree bezaaid met uitgevouwen tekeningen, meetapparatuur en laptops. Overal in de villa werden melders van het plafond en de muur geschroefd. Daarbij kregen we hulp van Robert die altijd zegt: “Komt goed.”

En ja hoor, uiteindelijk kregen we het lek boven. Vanwege de complexiteit was het de leukste storing sinds tijden, aldus de technicus die helemaal uit Coevorden was gereisd om ons uit de brand te helpen. Hertek bedankt!