Tuinwerkdag

Zaterdagmorgen 8 juli 2017 – Met een week vertraging (maar goed ook want het weer was vorige week niet al te best) komen om 10:00 uur de mensen die zich hebben opgegeven binnen druppelen. Het sfeertje om er een leuke dag van te maken zit er snel in. Ook de bewoners die willen meehelpen om hun tuin weer toonbaar te maken staan inmiddels gepikt en gesteven klaar om te beginnen.

Er gaat een ploegje aan de linkerzijde van het huis (kant van Marjon en Robert) aan de gang terwijl aan de andere kant van het huis bij de oprijlaan ook een aantal mensen zich gaan ontfermen over het weelderig tierend onkruid. Het jonge gras, op de plaats waar vroeger de grote bloembak stond, wordt voor de derde keer gemaaid.

De koffie later op de ochtend wordt aangevuld met een heerlijk rondo of stroopwafel. Allemaal dingen die in het dagelijks leven niet zo goed zijn, maar bij het verrichten van deze intensieve werkzaamheden mag dit best wel eens.

Rond lunchtijd wordt aan iedereen gevraagd wat voor een broodje men wil. Eerst wordt er bij de visboer een aantal haringen gehaald omdat de Omega 3 vetten zo goed voor ons zijn. Bij de bakker worden 40 zachte bolletjes gehaald en bij de cafetaria worden frikadel, kroket en kaassoufflé het frituurvet ingeschoven. Inmiddels staat op de Villa een buffet klaar met nog veel meer lekkernijen dus iedereen komt aan haar of zijn trekken. Er is voldoende melk en karnemelk aanwezig om het vochtgehalte van de bezwete lijven weer op peil te brengen.

Na de lunch worden de werkzaamheden die nog niet helemaal af zijn alsnog tot een fantastisch einde gebracht. Als we zien dat alle GFT containers alsmede de grijze propvol zitten met onkruid dan mogen we zeggen dat er een flinke slag geslagen is. Het stukje bij de de keuken langs de oprijlaan zal van de week nog door enkele mensen in de avonduren worden aangepakt want rond 16:00 uur was het fut er voor iedereen een beetje uit.

Er wordt onder het genot van een biertje of glas verkoelende witte wijn onder de pergola nog even lekker nagepraat en terug gekeken op een succesvolle dag. Daar werd ook het idee geboren om met elkaar na een dag van noeste arbeid gezamenlijk te gaan eten bij Restaurant De Soester Duinen.

Kijkend naar het resultaat bedankt de tuincommissie namens de bewoners alle mensen die zich hebben ingezet om deze dag tot een succes te maken; in alfabetische volgorde: Dick, Erwin, Mieke, Norbert, Paul, Theo, Tilly en Trees.