Plek voor nieuwe bewoner

In Villa Forus staan de bewoners voorop, zoals de naam al aangeeft. Het is een gezellige groep volwassenen van 23 tot 46 jaar. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en daarmee een blijvende intensieve zorgbehoefte. Voor hen is 24 uur per dag zorg in nabijheid en/of permanent toezicht noodzakelijk. Zij beschikken over een CIZ indicatie VG4 of VG5 voor de Wlz.

Onze kernwaarden zijn: veiligheid, plezier, jezelf mogen zijn, kleinschalig, zo zelfstandig mogelijk, warmte, geborgenheid, gezelligheid, huiselijkheid, saamhorigheid, kortom een thuisgevoel.

Iedere bewoner krijgt zorg op maat, beschreven in een persoonlijk zorgplan. Bewoners worden gestimuleerd om:

  • zelf invulling te geven aan het leven
  • deel te nemen aan de samenleving
  • zich te ontplooien, te leren en vaardigheden te ontwikkelen
  • zelf gekozen relaties aan te gaan en te onderhouden
  • deel te nemen aan zowel individuele als groepsactiviteiten

De zorg wordt geleverd door een vast team van enthousiaste zorgprofessionals van de Amerpoort. Het zijn gekwalificeerde krachten die werken vanuit hun hart. Zij maken van ons huis een thuis.

Wonen in de villa betekent dat je beschikt over een eigen appartement, dat bestaat uit een woon/slaap­kamer met keukenblok en een privé badkamer. Daarnaast zijn er veel gemeenschappelijke ruimten zoals de woonkamer, waar je lekker kunt chillen op de bank, met grote keuken, waar je samen met de anderen lekker kunt eten. Een heerlijke tuin met een overdekt terras waar zowel gegeten kan worden als lekker zitten op de lounge set. In de zomer kun je verkoeling zoeken in het zwembad. Verder is er in het souterrain, een grote ruimte waar geknutseld kan worden, spelletjes kunnen worden gedaan, een ritje op de hometrainer gemaakt kan worden, een potje biljart gespeeld kan worden, muziek gemaakt kan worden of een tv/film gekeken kan worden. En niet geheel onbelangrijk, waar een feestje gegeven kan worden! Tot slot is er ook een washok, kantoor met bed voor de slaapwacht, bergzolder en een lift.

De financiën voor de zorg komen uit een PGB dat door het Zorgkantoor op grond van de CIZ indicatie wordt verstrekt. De huur van de appartementen betalen de bewoners uit eigen middelen, over het algemeen hun Wajong uitkering, aangevuld met huurtoeslag.

Villa Forus bestaat tien jaar en is het ouderinitiatief van de Vereniging Op Ons Zelf. We hebben op dit moment ruimte voor een nieuwe bewoner (m/v) die past binnen de bestaande groep. Zorgvuldigheid bij het selectieproces staat bij ons hoog in het vaandel.

Interesse of vragen?

Neem dan contact op via : aanmelden@villaforus.nl