Je bent een Engel

Vandaag, zondag 7 februari 2021, is dan toch ineens de winter begonnen. Een echte winter zoals we jaren niet hebben gehad. Een heuse sneeuwjacht heeft het hele land wit gemaakt. Treinen rijden niet, auto’s zijn dichtgevroren of weigeren te starten. Komen ze toch op gang dan belanden ze vaak in slippartijen.

Gelukkig was er ook veel sneeuwpret. Sneeuwpoppen maken, lekker sleeën, sneeuwballen gooien: jong en oud hadden buiten veel pret. In de tuin van de villa verscheen dit bijzondere tafereel.

Je bent Engel ????” noteerde onze verslaggever ter plaatse.

Omdat het beeld ons niet direct duidelijk was heeft de redactie wat navraag gedaan. Het bleek te gaan om een zorgmedewerker die, ter vermaak van onze bewoners, vrijwillig in deze kou op de grond was gaan liggen. Met moderne technieken uitgevoerde beeldanalyse bracht de waarheid naar boven.

Het zijn zélf schitterende engelen, onze zorgmedewerkers. Weer en wind houdt ze niet tegen. Huis en haard worden verlaten om in de villa te gaan werken. Ondersteuning, bescherming, zorg en vermaak voor onze bewoners, ja dat moet wel engelenwerk zijn.